background

Vadonébredő

Nomád kaland és önismereti hétvége

Aktuális időpontok Kapcsolatfelvétel
image

Éld meg az éjszakát és a napfelkeltét az erdőben!

Vadonébredő programsorozatunk egy 2 napos nomád élményhétvégére hív, ahol egyszerre csendesülhetsz le és pöröghetsz fel a természeti kalandok és ökoterápiás folyamatok jelenében. Merülj velünk az erdő sűrűjébe, ahol olyan nem mindennapi belső utazásban vehetsz részt, amely új perspektívába állíthatja életed kérdéseit. Tanulj meg tábort építeni az erdőben, ismerd meg a nomád lét fortélyait, működj együtt csapatoddal különböző kihívásokban és játékokban! Kapcsolódj vissza a természethez, és ébredj új ötletekre, lehetőségekre a vadonban!

A program szervezői

Image

Hornyák-Simonyik Noémi

outdoor tréner, vadon- és ökoterápiás szemléletű pszichológus

Városlakóként nem is tudnám már elképzelni az életet rendszeres természetjárás, nomád táborok, elvonulások nélkül. Egyszerűen teljesen más alaphangulatom van, ha egy hétig nem jutok ki egy természetes erdőbe, vagy nem mászhatok meg egy hegyet. Arról nem is beszélve, hogy általában egy-egy munkahely váltásomat, vagy egy tanulmányom befejeztét, ha tehettem egy vagy több hónap vándorlással kötöttem össze. Életem legmélyebb leckéit és metaforáit ezek az utak jelentették. Hálás vagyok, mert megtapasztalhattam természetkapcsolatom rendszeres újjáélesztésében, hogy milyen is flowban lenni az élettel. Persze közben testem és lelkem határaival, feszültségeivel is találkoztam, de mégis a legszebb emlékeim ezekből származnak, amikor nap mint nap hegyen - völgyön jártam egyedül vagy csodálatos emberekkel, egymástól tanulva. Ekkor már nem is a természetben gyalogoltam, hanem a természettel együtt. A célom ezt az élményt adni tovább!

Image

Kovács Árpád

nomád táborozási specialista

Kisiskoláskori olvasmányként nagyon megragadta a fantáziámat Robinson Crusoe vagy épp az indián regények kalandos világa. Főleg a természet érintetlensége és az a gondolat, hogy a megfelelő tudás és leleményesség birtokában ebben a környezetben is képesek biztosítani létfeltételeiket a szereplők. Azt hiszem, ezzel kezdődött az a máig tartó utazásom, amely a természetjáráson, majd a nomád táborozáson keresztül a természetben való boldogulás készségeinek minél alaposabb elsajátítására irányul. Szerencsés vagyok, mert a hosszú évek alatt nem csak, hogy sok saját tapasztalatra tettem szert, de lehetőségem volt kiváló magyar és brit szakemberektől tanulva bővíteni az ilyen irányú ismereteimet, illetve én magam is rengeteg táborozást és gyakorlati outdoor képzést szerveztem az érdeklődők számára. A természettel való aktív kapcsolat számomra nemcsak hatalmas élmény és töltődés, hanem sokat segít önmagam mélyebb megértésében is. És örömmel támogatok másokat is ebben a folyamatban. 

background

Várunk Téged, ha esetleg még soha nem aludtál kint a szabad természetben, de szeretnéd ezt biztonságos körülmények között, csoportban megtapasztalni! Akkor is jöhetsz, ha már a véredben van a nomád élet, és mindent tudsz az erdőről, hiszen a jó társaság és a belső fejlődés lehetősége bizonyára Neked is sok új felismerést hozhat!

Aktuális időpontok Kapcsolatfelvétel

Árak

A fizetés menetéről és további részletekről kérlek olvasd el lentebb a "Fontos tudnivalók" pontot is, ahol további információkat találhatsz.

Egyéni jegy
40.000 Ft

2 napos vadonban töltött csoportos hétvége, két vezetővel

Nomád csapatépítő jegyek
Ár egyeztetés alapján

2-4 napos vadonban töltött hétvége saját csapatodra szabva, 2-6 vezetővel

Early bird
35.000 Ft

2 napos vadonban töltött csoportos hétvége, két vezetővel. Early bird határidő előtt befizetve.
5.000 Ft kedvezmény

Páros jegy
70.000 Ft

2 napos vadonban töltött csoportos hétvége, két vezetővel. Együttes jelentkezés esetén.
10.000 Ft kedvezmény

Early bird - páros jegy
65.000 Ft

2 napos vadonban töltött csoportos hétvége, két vezetővel. Páros jelentkezés, Early bird határidő előtt.
15.000 Ft kedvezmény

Magyarázat az árakhoz

Early Bird
A program előtt 2 héttel vagy hamarabb regisztrálsz, és átutalod az összeget

Páros jegy
Ha ketten jöttök, legyetek párok, barátok, vagy családtagok

Fizetés lehetőségei:
Kérjük a Vadonébredő programok árát mindig előre, átutalással rendezd!

Részletfizetés:
Van rá lehetőség, írj egy e-mailt ebben az esetben!

background

Jelentkezz!

Írj nekünk, vagy nézd meg az aktuális eseményeket.

AKTUÁLIS PROGRAMOK KAPCSOLATFELVÉTEL

Fontos tudnivalók

Image


Résztvevők

A program minimum 5, maximum 12 jelentkezővel indul. Életkori megkötés nincs azon túl, hogy erre a programra 18 éven felülieket várunk! (18 alattiak számára külön szervezünk programokat! Ezügyben is kereshetsz Bennünket!)
Kérjük csak akkor jelentkezz, ha nincs komolyabb egészségügyi problémád, fizikai sérülésed, amivel nem ajánlatos a túrázás, és a szabadban alvás! Továbbá ha fertőzésgyanús tüneteket észlelsz magadon, kérjük inkább mondd vissza a programot mind a saját-, mind a többi résztvevő egészségének megóvása érdekében!


Eszközök, ruházat

Ha jelentkeztél a programra, részletes leírást fogunk küldeni e-mailben arról, hogy hogyan készülj öltözék és egyéb felszerelés tekintetében. De elöljáróban egy klasszikus 2 napos szabadban töltött programra kell készülnöd az évszaknak és időjárásnak megfelelően (alkalmas ruházat, hátizsák, étkezéshez szükséges eszközök, alvófelszerelés stb). Ebbe tehát beletartozik a szabadban való alváshoz szükséges felszerelés is, amely lehetőség szerint függőágy és fölé ponyva, vagy alternatívaként sátor, és természetesen hálózsák, derékalj. Ha nincs ilyen felszerelésed, akkor se ijedj meg, segítünk megoldást találni, kölcsönözni számodra.

Ami fontos még, hogy a táskádban mindennek legyen hely, még annak is, amit majd aznap fogsz megkapni az indulási ponton! Ehhez méret és súly információkkal szívesen szolgálunk előre!


Evés, ivás

A program önellátásos, így arra kérünk, hogy program időtartamára készülj számodra elegendő élelemmel, és hozz egy szemeteszsákot, amiben minden általad keletkezett, általad hozott szemetet ki is viszel az erdőből! Hozhatsz outdoor gázfőzőt, ha jólesne rajta ételt, italt készíteni.

Ivóvíz kapcsán arra kérünk, hogy legalább 2-3 literrel hozz magaddal, de az aktuális program előtt értesítünk, ha a helyszínen is tudunk majd forrásból újratölteni!


Jelentkezés

A jelentkezés regisztrációköteles. Ha először veszel részt Vadonébredő programon, megkérünk majd egy gyors jelentkezési kérdőív kitöltésére (ezt kiküldjük az e-mailben való jelentkezésed után, vagy a facebook eseményünkben is megtalálhatod a linkjét, kitöltésével egyből tudsz jelentkezni programunkra). Ha már régi vadonébredős vagy, számodra elegendő csak e-mailben regisztrálni!

A jelentkezési határidő általában a program előtti két hét. Kérjük, hogy ha jelentkezel, a program teljes egészén vegyél részt az elejétől a végéig, mert a program felépítése csak így tudja betölteni a kitűzött célokat.

Ha a Vadonébredő program, amire jelentkeztél betelt, arról mihamarabb értesítést küldünk. Ebben az esetben várólistára kerülsz. Ez azért jó, mert ha valaki véletlenül visszamondaná, a várólistára való jelentkezés sorrendjében értesítünk Téged, és így van esélyed, hogy bekerülj. Illetve a következő alkalmon Téged kérdezünk meg elsőként, hogy tudsz-e jönni!

Minden résztvevőnek számlát állítunk ki. Kérlek jelezd, ha nem személyre szóló, hanem céges számlát kérsz! Jelentkezésed után kapsz egy e-mailt a program részleteiről, egy díjbekérőt az átutalási információkkal, és egy-két kérdést az egészségi állapotodra, felszerelés igényedre, stb. vonatkozóan.


Jó ha tudod

A Vadonébredő programok résztvevői a természettel aktívan kapcsolódnak, hatnak egymásra, teszik mindezt a környezetet és az élővilágot kímélő, támogató módon.

Az időjárásnak megfelelően készülünk, egy kis eső nem riaszt el bennünket! Viszont, ha az egész program hangulatát, biztonságot érinti az időjárás, akkor az időpont változásának a jogát fenntartjuk!

Kérünk minden résztvevőt az általános erdei és természetjáró etikett betartására!

GY. I. K.

background
 • Milyen programelemekből áll egy VadonÉbredő önismereti hétvége?

  Túrák a táborhely megtalálása előtt (1. nap) és a tábor lebontása után (utolsó nap)
  Nomád élet technikáinak, lehetőségeinek megismerése
  Önismereti gyakorlatok
  Outdoor játékok és ismerkedés
  Ökopszichológiás természettel kapcsolódás
  Táborépítés, táborbontás
  Étkezések
  Táborozáshoz kapcsolódó rítusok
  Kalandok és kihívások
  Igény szerint pihenés, szabadidő a természetben
  Igény szerint nyújtási, középpontosítási lehetőség reggel

 • Mennyire teljesítményorientált, aktív programra lehet számítani?

  A Vadonébredő program nem vándortúra és pláne nem teljesítménytúra vagy sport-jellegű tevékenység. Nem sietünk sehová, sokkal inkább felfedezünk. Kívül-belül, amiről kiderül majd, hogy nem is állnak olyan messze egymástól. Haladunk és megállunk. A fő célunk a nomád lét megtapasztalása és a természet közelségében való pihenés, attól és egymástól való tanulás, de a tereptől függően mindkét nap várható egy kb. 8-15 km-es túra is.

 • Hol és milyen időkeretek között zajlanak a programok?

  A nomád programok változatos, csendesebb erdei helyszíneken zajlanak. Egy klasszikus Vadonébredő hétvége szombat délelőtt kezdődik, és vasárnap kora délután zárul az erdőben. Ezt követi még egy fakultatív túra/séta vissza a szombati találkozási pontra (attól függően milyen messze alakítottunk ki tábort tőle).

 • Vannak a jelentkezésnek feltételei?

  Igen, töltsd be a 18-at, ne legyél aktuálisan fertőző beteg. Ne legyen más egészségügyi panaszod, ami mellett ellenjavallott a túrázás és a nomád alvás. A jelentkezés feltétele továbbá a Jelentkezési Kérdőív kitöltése és a második e-mailban kapott tudásanyag átolvasása, és a rövid második Szerződéses Kérdőív kitöltése.

 • Mi történik akkor ha befizettem az összeget, de mégsem tudok elmenni?

  Ha jelentkeztél, de mégsem tudsz eljönni a programra, kérlek szólj, amint tudsz! Ebben az esetben, ha ez a program előtt 2 héttel, vagy hamarabb derül ki, dönthetsz arról, hogy a következő alkalomra benthagyod a befizetett összeget, vagy visszakéred a befizetett összeg 50%-át. Ha a program kezdetétől számított két héten belül mondanád le, akkor sajnos nem tudjuk visszautalni a befizetésedet, de azt átrakhatjuk egy számodra megfelelőbb alkalomra. Ez alól kivételt képezhetnek a sürgős egészségügyi és vis maior szituációk.

 • Hogyan készüljek előre a hétvégére?

  Részletesen nézd át a pakoló listát, amit küldünk. Időben jelezd, ha valami elengedhetetlen eszköz nincs neked, és kölcsönöznél.
  Időben gondold át, és szerezd be azokat a könnyű, tápláló, túratáskában elférő ételeket, amit 2 napig enni fogsz a vadonban.
  Írd le a naplódba, hogy milyen érzésekkel, gondolatokkal vágsz neki a kalandnak, mi motivál Téged. Sokat adhat a hétvégén megélt élményeidhez, ha lélekben már előre is foglalkozol velük! Ha nincs még naplód, vagy könnyű jegyzetfüzeted, szerezz be egyet, és hozd el a hétvégére is!

 • Maradt még kérdésed?

  Írj Nekünk!

Image
 • “A vadon olyan kérdésekre is választ rejt, amelyeket az ember még feltenni sem tanult meg.”
  Nancy Newhall
  író
background

Várjuk jelentkezésed!

Írj nekünk, vagy nézd meg az aktuális eseményeket.

Aktuális programok Kapcsolatfelvétel