background

Erdőforrás

Önismereti séták

Aktuális időpontok Kapcsolatfelvétel
image

Erdőforrás

Mászd meg a hegyet, barangolj az erdőben, pihenj meg a fa árnyékában és reflektálj az életedben lévő célokra és egzisztenciális kérdésekre! Kapcsolódj a természettel, mely minden évszakban, és élethelyzetben új metaforákat és felismeréseket adhat számodra!

Az Erdőforrás önismereti séta egy évszakonként újrainduló tematikus programsorozat Budapestről könnyen megközelíthető természeti helyeken. Az Erdőforrás fantázianév mögött több utalás is rejlik. Egyrészt a séták során erőforrásainkat tudatosítjuk magunkban. Másrészt nemcsak a séták helyszínéül választott, felüdülést nyújtó forrásokkal teli erdőkre utal az elnevezés, hanem arra is, hogy belső erőinket, a természet által és vele egységben aktivizáljuk.


Részletek

Image


Ha eljössz, sok megálló és továbbhaladás fog várni rád, ahol különböző egyéni és csoportos gyakorlatok révén kerülhetsz közelebb a természethez és önmagadhoz! Ezek a feladatok segíthetnek abban, hogy mélyebben kapcsolódj a természettel, annak minden pozitív hatásával együtt. Személyes utad tovább gyarapodhat számodra fontos megélésekkel, felismerésekkel, amit beépíthetsz az életed különböző területeire, ha hasznosnak találod azokat. 

Minden alkalomnak van egy előre megadott önismereti hívószava, ami köré az egész séta történései épülnek. Az alkalmakon dolgozunk az előre kiszámíthatatlan, környezeti, helyzeti adottságokkal is. Abban más ez a szervezett séta sok más túrától, hogy a séták felében csendben vagyunk, és különböző módszerekkel figyelünk, cselekszünk befelé és kifelé egyaránt. Ezek általában egyéni felfedezések, de előfordul hogy párban, vagy az egész csoporttal együtt hajtjuk végre őket.

A gyakorlatok végén összeülünk és közösen megosztunk élményeinkből, annyit, amennyit szeretnénk. Majd különböző módszerekkel rátekintünk a történtekre, és levonjuk a tanulságokat, és elbúcsúzunk egymástól.

Minden fél napos séta tartalmaz egy 30-45 perces szabadidőt, amikor a magunkkal hozott ételeket elfogyaszthatjuk, és/vagy ki-ki kedve szerint tovább mélyülhet saját magában, írhat természet-naplót, vagy pihenhet egyet.

Lehetőséged van csak egy alkalomra is jönni, de részt vehetsz az adott évszakhoz társított összes alkalmon, így még nagyobb lendületet merítve belőlük. Ha nem vagy biztos abban, hogy ez a műfaj Neked való, gyere el az első alkalomra ingyen, és döntsd el utána!

Árak

A fizetés menetéről és további részletekről kérlek olvasd el lentebb a "Fontos tudnivalók" pontot is, ahol további információkat találhatsz.

Első alkalom
INGYENES

5 óra

1 alkalom
6.000 Ft

5 óra,  helyszínen fizetve

1 alkalom
5.000 Ft

5 óra, átutalással előre fizetve

4 alkalom
17. 000 Ft

4x5 óra, 15% engedmény együtt fizetve

További lehetőségek

Támogató jegy
egy alkalom
6.000 Ft 

Megteheted, hogy segítsd valaki részvételét a programon, aki most nem engedheti meg magának!

Páros jegy
egy alkalom
10.000 Ft

Ha ketten jöttök és előre utaltok, akkor további 10 % kedvezményt kaptok.

Ajándék jegy
egy alkalom
5000 Ft

Élményt vehetsz ajándékba is valakinek, akiről tudod, hogy szereti a hasonló programokat!

4 évszakos jegy
20 alkalom
75.000 Ft

Felhasználható a fizetés kezdetétől egy évig 20 alkalommal, vagy átváltható egyéni vadonterápiás konzultációvá.
25 % kedvezmény!

background

Próbáld ki!

Írj nekünk, vagy nézd meg az aktuális eseményeket.

AKTUÁLIS IDŐPONTOK Kapcsolatfelvétel

Fontos tudnivalók

Image


A jelentkezésről

Ha kedvet érzel kipróbálni egy Erdőforrás sétát, ezek az információk Neked szólnak!

A program regisztrációköteles, ha még nem voltál Erdőforrás önismereti sétán, egy kérdőív segítségével foglalhatod le helyed.
A kérdőívet kérheted e-mailben, de linkjét megtalálhatod az aktuális séta facebook eseményében is. Ha már voltál egy alkalmon, elég csak e-mailben jelentkezned.

A séták 5 regisztrált fő felett és maximum 16 fővel indulnak!
Az időpont változtatás joga fenntartva, a létszám és az időjárás függvényében!

Ha az aktuális séta betelt, várólistára is tudsz jelentkezni! Értesítelek, ha valaki visszamondaná, és így van esélyed, hogy bekerülj. Mindenképpen érdemes jelentkezni várólistára is, hiszen, ha sokan vagytok, a programsorozat megismételhető!

A jelentkezés és a fizetés határideje, mindig a séta kezdetétől időben visszafele számított 48 óra. (Tehát ha egy séta szombat 10:00 órakor kezdődik, akkor a jelentkezési határidő csütörtök 10:00 óra)

Minden résztvevőnek számlát állítok ki. Kérlek jelezd, ha nem személyre szóló, hanem céges számlát kérsz! A jelentkezés után, e-mailben kapod meg a díjbekérőt az átutalási információkkal.


Étkezés, ruházat, hoznivaló, időjárás

A program közben, egy közösen megbeszélt időpontban lehetőséged lesz, az otthonról hozott hideg ebéded elfogyasztására is. Az ebéden kívül hozz magadnak megfelelő mennyiségű ivóvizet és ha szükséged van rá egyéb rágcsálnivalót.

Kérlek, minden szemetet, amit esetleg termelnél vidd haza Magaddal!

Figyeld az időjárás jelentést előző este, hogy a megfelelő ruházattal tudj készülni a kint töltött időre! Kis esőben a programot megtartjuk, beépítjük az önismereti tapasztalatszerzésbe! Nagyobb vihar esetén a program más időpontra kerül!

Amit mindenképpen hozz: hátizsák, toll, jegyzetfüzet, amire kényelmesen leülhetsz és nem zavar ha esetleg saras lesz az alja, esőkabát, esővédelem a dolgaidnak.


Szemléletmód és etikett a programon

Az önismereti séták csendes elmélyüléseket biztosítanak a résztvevőknek, semmiképpen sem teljesítménytúrák. Inkább lelassulunk közben, ami segíti a külső-belső felfedezésünket. Folyamatosan haladunk és sokszor megállunk.

Egymás megéléseit tiszteletben tartjuk, nem zavarjuk, ahogyan a természet élővilágát és tisztaságát is.

Aki ennél több fizikai aktivitásra vágyik, az érkezzen és távozzon biciklivel, vagy a program végén túrázzon még egy nagyot, ami nagyszerű levezetése is lehet az önismereti programnak!

Gy. I. K.

background
 • Hol kerülnek megtartásra a programok?

  A séták legtöbbször egy Budapest közeli erdőben vannak, gyakran a Budai-, Visegrádi- vagy a Pilis-hegységben. Így a programok nem csak autóval, hanem busszal és akár kerékpárral is megközelíthetőek. A pontos találkozási helyszínt minden esetben jelentkezés után közöljük a résztvevőkkel az önismereti túrák privát jellege miatt. Van, hogy már ismert helyen találkozunk, de többször az aktuális önismereti témához új helyszínt választunk. Ha esetleg még távolabb mennénk Budapesttől, azt időben közöljük.

 • A találkozási pontra érkeznek-e vissza a séták?

  A program végével lehet döntést hozni mindenkinek, hogy egyénileg túrázna tovább a helyszínen, vagy visszatérne a találkozási pontra. Ha egy résztvevő is igényli, a program vezetője az indulási ponthoz, vagy a legközelebbi közlekedési lehetőségig kíséri őt.

 • A tematikus séta alkalmai egymásra épülnek?

  Van egy ív, amit követnek az alkalmak, amelyben más élmény minden alkalmon vagy csak egy sétán részt venni. Mindkettőre van lehetőség!

 • Milyen hosszúak a séták? Lehet-e csak a felére jelentkezni?

  A túrák általában mindennel együtt 5 órásak. A program tudatosan használja az időkereteket, az egyének és a csoport élményének maximalizálására. Illetve a résztvevők többsége számára ismeretlen utakon megyünk, gyakran térerő nélkül, nehéz lenne megtalálni minket, így sajnos nem lehet később becsatlakozni. Korábban sem érdemes távozni, hiszen nem jó egy önismereti folyamatot a felénél félbehagyni. Természetesen nem várt események kivételt képeznek.

 • Hány fő vehet részt a sétákon?

  A séták minimum 5 fővel és maximum 15 fővel indulnak.

 • Hány éves kortól ajánlottak a séták?

  18 éves kortól.

 • Mit hozzak magammal?

  - Könnyen fogyasztható ételt, ha megéheznél az út során
  - Minimum 1 L vizet
  - Kényelmes túracipőt vagy bakancsot
  -  Hátitáskát
  - Időjárásnak megfelelő, kényelmes öltözetet
  - Esőkabátot, esővédőt a táskádnak, vagy vízálló táskát
  - Ülőpárnát, aminek nem baj ha esetleg saras lesz az alja
  - Naplót vagy jegyzetfüzetet
  - Tollat vagy ceruzát

 • Érkezhetek-e kutyával?

  Csak akkor gyere kutyával, ha tudod biztosítani, hogy jelenléte nem fog megzavarni téged és másokat az elmélyülésben. Ha nem vagy benne biztos írj nyugodtan!

 • Mi történik akkor, ha jelentkeztem, de mégsem tudok elmenni?

  Ha jelentkeztél, de mégsem tudsz eljönni a programra, kérlek amint tudsz, szólj. Ha a program kezdetétől számítva 48 óránál hamarabb visszamondod, átrakhatod jelentkezésed egy másik időpontra. Ha 48 órán belül mondanád vissza, sajnos a befizetett összeget nem tudjuk visszautalni. Ez alól kivételt képezhetnek a sürgős egészségügyi és vis maior szituációk.

 • Miben más az ErdőForrás Önismereti séta és a Vadonébredő hétvége?

  Míg az ErdőForrás önismereti séták rövidebb, egy aktuális témára reagálnak, addig a Vadonébredő nomád hétvégék 2 naposak, az alvás a szabad ég alatt történik, megfelelő felszereléssel, túrával, több csoportos önismereti gyakorlattal és természethez kapcsolódó rituáléval. Lásd részletesebben: Vadonébredő nomád kalandhétvége

 • Az önismereti séta alatt olyan önismereti kérdések merültek bennem fel, amit szívesen továbbgondolnék egy pszichológussal! Mit tudok tenni?

  Ebben az esetben ajánlom az oldalon található egyéni konzultációt!

 • NEM KAPTÁL VÁLASZT A KÉRDÉSEDRE?

  Írj bátran!

Image
 • “Az utolsó felhő is eloszlik,
  S az égbe tűnnek a madarak,
  Ülünk együtt, a hegy meg én,
  Míg végül csupán a hegy marad.”
  Li Taj Po
  kínai költő
background

Sétáljunk együtt!

Írj nekünk, vagy nézd meg az aktuális eseményeket.

Aktuális időpontok Kapcsolatfelvétel